reprezentare logo Kosson

AfisIzilitTransparent2017

Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR și Uniunea Editorilor din România – UER, invită bibliotecile publice să participe la concursul de promovare a aplicației iZiLIT – Întâlnire Zilnică cu Literatura.

Aplicația iZiLIT este o aplicație gratuită, pentru telefoane mobile, dezvoltată în cadrul proiectului cu același nume, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național; proiect care propune o formă inovatoare de promovare și de comunicare a literaturii române contemporane, în rândul tinerilor.

Prin intermediul acestei aplicații, bibliotecile publice vor avea posibilitatea să se implice în mod activ în promovarea culturii scrise, în general, și a literaturii române contemporane, în particular, să faciliteze dialogul tinerilor cu scriitorii români, dar mai ales, să ofere un serviciu de bibliotecă modern, de recomandare de lectură.

REGULAMENTUL CONCURSULUI

1°) Cadru general :

Concursul de promovare a aplicației iZiLIT – Întâlnire Zilnică cu Literatura este destinat tuturor bibliotecarilor și bibliotecilor publice din țară și constă în organizarea de acțiuni/activități de informare și promovare a aplicației, în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 – 25 ani, din localitățile în care își desfășoară activitatea. 

2°)  Calendar concurs :

    • Lansare concurs: 25 septembrie 2017
    • Desfășurarea activităților: 25 septembrie – 25 octombrie 2017
    • Jurizare: 26-27 octombrie 2017
    • Anunțarea câștigătorilor: 31 octombrie 2017

3°) Modalitate de participare

Concursul este deschis tuturor bibliotecarilor și bibliotecilor publice din țară. Participarea la concurs nu este condiționată de completarea vreunui document formal (ex. fișă de înscriere, înregistrare etc.). Bibliotecarii și bibliotecile, care doresc să participe la concurs, vor organiza acțiuni/activități de informare și promovare a aplicației iZiLIT pentru publicul tânăr al propriei biblioteci și/sau localități pe raza căreia își desfășoară activitatea (ex. întâlniri de prezentare a aplicației, întâlniri virtuale cu echipa de proiect, ateliere, demonstrații, descărcarea aplicației pentru primul permis de bibliotecă etc.).

Foarte important !

Pe perioada derulării concursului, 25 septembrie – 25 octombrie 2017, bibliotecarii și bibliotecile participante vor acorda utilizatorilor asistență pentru descărcarea aplicației de pe Google Play sau App Store și se vor asigura, că fiecare utilizator al bibliotecii, care a descărcat aplicația, va trimite un mesaj direct de pe aplicația nou instalată pe telefonul mobil cu numele localității unde se află utilizatorul (ex. București, Iași, Satu Mare etc.).
De asemenea, bibliotecarii și bibliotecile participante vor realiza fotografii ale activităților de promovare organizate, pe care le vor trimite (maximum 3 fotografii) la adresele: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până pe data de 27 octombrie 2017, inclusiv.

4°) Criterii de jurizare:

Juriul, compus din trei membri ai echipei de implementare a proiectului iZiLIT, va monitoriza și cuantifica  numărul total de descărcări ale aplicației în fiecare județ/localitate, funcție de numărul de mesaje primite direct de pe telefoanele utilizatorilor care au descărcat aplicația. De aceea, vă rugăm să acordați atenție acestui aspect, trimiterea mesajului cu numele localitații direct de pe aplicația instalată pe telefon.
Câștigă bibliotecarii/bibliotecile publice care organizează activități de promovare de impact, cuantificabile prin numărul de descărcări realizate pe perioada desfășurării concursului, în fiecare bibliotecă în parte.
Primele trei biblioteci, cu cel mai mare număr de descărcări, vor fi desemnate câștigătoare, vor fi informate personal, premiate și promovate, la rândul lor, în revista Biblioteca și BiblioMagazin, de către organizatori. 

5°) Premii

Vor fi acordate trei premii în bani, în valoare totală de 4.500 lei, după cum urmează:
    • Locul   I 2.500 lei
    • Locul  II 1.250 lei
    • Locul III    750 lei

6°) Acceptarea acestui regulament

Participarea la acest concurs implică acceptarea totală şi fără rezervă a prezentului regulament.

Manager proiect : Claudia Popescu
Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov
Tel : 0721865656
Email : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Responsabil comunicare : Ioana Crihana
Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR
Tel : 0758220291    
Email : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.