reprezentare logo Kosson

LoidaGarciaFebo

Loida Garcia-Febo, consultant internațional pentru biblioteci și Președinta organizației Information New Wave din Brooklyn, New York, a fost aleasă pentru un mandat de Președinte al prestigioasei Asociații a Bibliotecarilor din America (American Library Association). Pe o perioadă de un an, va activa ca președinte ales și va fi învestită la Conferința Anuală a ALA din New Orleans din 2018.

În demersul său a fost sprijinită de Asociația Bibliotecilor din New York (NYLA 1), de REFORMA (The National Association to Promote Library and Information Services to Latinos and the Spanish-Speaking 2) și ACURIL (Association of Caribbean University, Research and Institutional Libraries 3).

Loida Garcia-Febo:

„Sunt onorată să fiu președinte ales al Asociației Bibliotecarilor din America. Împreună cu membrii ALA, vom face schimbări asupra impactului politicii publice, beneficiile profesionale și ale comunităților noastre. ALA va fi prima voce care va promova bibliotecile și utilizatorii acestora păstrând în același timp valorile nucleu, va avea un loc și o voce la masa decidenților, mai ales pentru cei din comunitățile care nu au una și va amplifica solicitările lor către Congres, administrația statală, consiliilor locale și comisiilor de învățământ, va construi coaliții cu parteneri cu aceeași gândire ce împărtășesc aceleași valori, va mijloci lucrul comun al organelor sale pentru a promova diversitatea și echitatea în profesia și asociația noastră, vom  instrui membrii noștri pentru a crește în carieră, pentru a conduce, servi și întări bibliotecile, cititorii și comunitățile, și vom transmite mai departe problemele noastre prin acțiuni permise urmând pilonii Planului Strategic al ALA: Promovare, Politici Informaționale, Dezvoltare Profesională și a Liderilor și Diversitate și Incluziune.”

Garcia-Febo este membră ALA de 15 ani și a servit activ în Consiliul ALA și în Biroul Executiv între 2015 - 2018.
Are și un rol activ în IFLA (International Federation of Library Associations). Mai multe informații puteți găsi într-un autobiografie accsibilă la următorul link: http://loidaforalapresident.com/bio/

Garcia-Febo are o licență în Instruire în Domeniul Afacerilor și un Masterat în Bibliologie și Științele Informării la Universitatea din Puerto Rico.

Site-ul personal poate fi accesat la următorul link: https://loidagarciafebo.com/
Site-ul de campanie poate fi accesat la următorul link: http://loidaforalapresident.com/

[1] http://www.nyla.org/max/index.html
[2] http://www.reforma.org/
[3] https://www.smore.com/chn18-vote-for-loida-garc-a-febo?ref=email