Tipărire
Părinte: Newsflash
Categorie: La întâmplare
Accesări: 8506
Biblioteca World of Science este o resursa online gratuită pentru comunitatea globală (www.nature.com/wls).
Dezvoltat ca un parteneriat între UNESCO și Macmillan Știință și Educație, această bibliotecă online oferă conținut de calitate aparținând Nature Education în cărți electronice și de articole scurte, cu misiunea de a uniformiza accesul la resurse de înaltă calitate pentru educația științifică pentru toate comunitățile din întreaga lume. Toate ofertele sunt digitale, permițând accesul ușor la instrumente și rețelele on-line. Conținutul Bibliotecii Mondiale a Științei este menit să inspire învățarea profundă și curiozitatea și de a ajuta la instruirea studenților și profesorilor deopotrivă în a descoperi impactul conținutului cât și al culturii descoperirilor științifice. Planurile de viitor presupun extinderea subiectelor din domeniul științelor naturale și ale fizicii, precum și traducerea resurselor în mai multe limbi.

World Library of Science (WLoS) oferă o bibliotecă de articole și cărți electronice care vin în sprijinul creării de comunități online. WLoS dorește o echilibrare a educației în domeniul științelor prin punerea la dispoziție de materiale în format digital fără nicio taxare.

Totuți siteul poartă marca drepturilor de autor care aparțin Nature Education. Acest lucru înseamnă că nu există posibilitatea de reutilizare, ci numai cea de acces pe baza înregistrării unui cont. Nu putem vorbi chiar despre resurse educaționale deschise în sensul adevărat, dar este o colecție cu o certă valoare a materialelor conținute.

Nature Education a fost înființată în 2007.
http://www.nature.com/nature_education/open_education