reprezentare logo Kosson

Cel mai de preț avut este timpul iar neostenita asta curgere nu mai are răbdare cu ocupații care altă dată erau esențiale pentru transmiterea cunoașterii.
Lumea s-a industrializat, alergăm mai puțin să ne documentăm, chiar suntem scufundați și atacați zilnic de informația pe care un om al vechimii ar fi absorbit-o în decenii. Din când în când e necesară o retragere în tiparul mai puțin alergat, cel care asigură o armonie cu lucrurile care transmit, produc sau exprimă cunoașterea.

Poate în momentele cele mai tihnite ale sărbătorilor ar fi de preferat să facem câte un salt peste carte sau alt suport și să „luăm lucrurile în mână” stabilind un exercițiu atât de util sănătății mintale. De câte ori nu ați simțit că fără a scrie lucrurile pe care le învățați, nu aveți mulțumirea că ați și înțeles pe deplin?! Sau și mai simplu, de câte ori nu schițăm tot felul de „opere de artă” în timp ce vorbim la telefon?{sharethis}
Aceste sunt mici trucuri mnemotehnice pe care le simțim conștient sau nu necesare desfășurării oricărui proces cognitiv.


Anluminurile care împodobesc manuscrisele medievale, vinietele și miniaturile, toate aveau și rolul de a segmenta un corp de operă altfel dificil de parcurs și memorat.Așadar vă invit să redescoperiți o artă elegantă și care vă va aduce satisfacții în timp: arta caligrafiei. La noi am găsit chiar o trusă de caligrafie comercializată de editura Reader's Digest dar care este epuizată. Pe internet puteți găsi resurse foarte bune, chiar mai bune decât o carte. Iată două care-mi plac:
- http://deannsinghcalligraphy.blogspot.com/
- http://www.calligraphy-skills.com/

Cei mai talentați dintre dumneavoastră chiar ar putea ține cursuri copiilor în biblioteci pentru a-i distra și a-i atrage spre părțile „dulci” ale meseriilor noastre...