reprezentare logo Kosson
 • DPLAfest 2019

  DPLAFest 2019

  [Twitter]

   
 • Plan-E întâlnire la Roma

  Secretariatul EOSC și membrii consiliului executiv al EOSC au fost prezenți la ultima ședință plenară a Platformelor Naționale de eScience din Europa (PLAN-E) la sediului GARR din Roma pe 15 aprilie 2019, pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra activităților de guvernanță a Open European Science Cloud (EOSC), precum și beneficiile EOSC pentru părțile interesate.

  Evenimentul organizat de PLAN-E, o rețea de centre de eScience din Europa, a avut tema: „Accelerarea EOSC, HPC în Europa și patrimoniul cultural”. Întâlnirea s-a axat pe ultimele evoluții ale EOSC, precum și pe performanțele computing-ului de înaltă performanță și științele umaniste în relația lor cu eScience. Prezent a fost Jean Claude Burgelman din partea Comisiei Europene.

  [Sursa][Prezentare][Site][Presă]

   
 • Digital Day 2019

  La 9 aprilie, 24 de țări europene au semnat o Declarație de cooperare privind progresul digitizării patrimoniului cultural. Aceștia vor colabora mai strâns pentru a utiliza mai bine tehnologiile digitale de ultimă oră în abordarea riscurilor pe care le întâmpină patrimoniul cultural european bogat, sporirea utilizării și vizibilității acestora, îmbunătățirea angajării cetățenilor și sprijinirea difuzărilor în alte sectoare.

  DigitalCulture

  Accesează declarația de la https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/eu-member-states-sign-cooperate-digitising-cultural-heritage

   
 • Săptămâna Prezervării 2019

  Colegiidin Statele Unite ale Americii se pregătesc de Săptămâna Prezervării - http://www.ala.org/alcts/preservationweek

  Genealogistul profesionist și autorul Kenyatta D. Berry va fi președintele de onoare al Săptămânii Prezervării.

  Kenyatta D. Berry

  Săptămâna prezervării din acest an este intitulată "Conservarea istoriei familiei", iar bibliotecile participante vor sărbători oferind programe și servicii speciale pentru a conecta utilizatorii bibliotecii cu instrumentele de conservare, pentru a promova importanța prezervării și pentru a spori cunoașterea problemelor de prezervare în rândul publicului larg. Instituțiile din întreaga lume vor folosi hashtag #preswk pentru a vorbi despre programele și serviciile lor de conservare.

  [SURSA], [SURSA]

   
 • 1Lib1Ref

  1Lib1Ref Arges

  Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” din Pitești împreună cu Wikimedians of Romania and Moldova, vă invită să vă alăturați campaniei 1Lib1Ref.

  [SURSA]

   
 • 1Lib1Ref

  OneLibOneRefGalati

  Biblioteca V.A. Urechia Galati împreună cu Wikimedians of Romania and Moldova, cu sprijinul ANBPR Asociatia Nationala, organizează atelierul de editare de conținut digital online „Wikimedia și bibliotecarii”. La activitate au fost invitați să participe bibliotecari din bibliotecile publice din orașele și comunele județului, bibliotecile universitare precum și personal de specialitate din alte instituții culturale.

  Activitatea își propune să contribuie la o mai bună promovare și vizibilitate în mediul online a comunităților locale din orașul și județul Galaț, prin crearea și dezvoltarea de articole pe subiecte relevante legate de acestea de către bibliotecari, pe platforma Wikimedia,

  Evenimentul se circumscrie campaniei globale ”1Lib1Ref” („Un bibliotecar O referință” desfășurată anual de Fundația Wikimedia.

   
 • Cum să măsurăm cultura

  HowToMeasureCulture

  De pe Twitter prinde de veste că domnul Mircea Diaconu, europarlamentar, va fi gazda unei dezbateri astăzi privind modalitățile prin care se poate măsura cultura.

  [SURSA]

   
 • Public Domain în America din nou funcțional (1923)

  CC ReOpening Poster Final Edit Dec27 72dpiDupă o pauză de 20 de ani, în Statele Unite s-a reluat procesul de aducere la lumină a culturii ce ar fi trebuit să intre în Domeniul Public. Legea Sonny Bono ( https://en.wikipedia.org/wiki/Copyright_Term_Extension_Act ) a introdus o prelungire cu 20 de ani a protecției operelor prin drepturile de autor.

  Ceremonia de deschidere: https://www.youtube.com/watch?v=IoATBk-3yn8

   

Texte Administrative

Primul pas catre lărgirea serviciilor şi a nivelului de comunicare a fost făcut: domeniul kosson.ro a fost oficial înregistrat.
După dobândirea unui spaţiu de găzduire kosson.ro îşi va face un scop din construcţia unei comunităţi puternice de specialişti, o comunitate capabilă de a comunica şi a se comunica prin producţiile izvorâte din eforturile comune.
Vă invit pe toţi în viitor la construcţia unei comunităţi unice in scopurile şi caracteristicile sale. Toţi cei care au idei şi simt că ar fi necesar să existe un anumit topic, un anumit serviciu, va rog să nu fiţi rezervaţi şi să trimiteţi toate opiniile la kosson(at)gmail.com
 
Cu bucurie vă invit la un nou model de expresie... 
Add a comment

DISCLAMER

Materialele prezentate in acest site sunt pur informative. Nu ne asumam raspunderea fata de nici un fel de prejudiciu moral sau material ca urmare a oricarei posibile acțiuni directe sau indirecte rezultate din folosirea informațiilor și datelor prezentate de fiecare dintre contribuitori sau de terți în acest website. Aceste termene se extind si asupra programelor software oferite de noi.

www.kosson.ro asigură membrilor săi un statut de confidențialitate si garantează dreptul de autor asupra unuia sau a mai multor opere contribuite de catre membrii săi, considerând afirmațiile membrilor săi ca fiind autentice. În cazul în care unul sau mai mulți membri doresc retragerea operelor personale din cadrul serviciilor oferite, kosson.ro se angajeaza să nu retransmită respectivele lucrări și să respecte termenele și condițiile de publicare stabilite la nivel de site sau prin relație contractuală directă cu autorul.

www.kosson.ro își rezerva dreptul de a păstra în baza de date operele contribuie dacă există un acord cu membrii semnatari în acest sens.

www.kosson.ro nu își asumă responsabilitatea pentru încalcarea de către unul sau mai mulți membri a drepturilor de autor.
Oricând cineva viziteaza acest site web, serverele sunt capabile sa adune anumite informații care ne permit să urmărim anumiți parametri strict în scopul eficientizării livrării serviciilor. Folosim aceste informații pentru a procesa si dezvolta acest site.

www.kosson.ro nu răspunde pentru corectitudinea informațiilor cu caracter personal. Informațiile cu caracter personal sunt publice ramânând la decizia fiecaruia dintre autori și contribuitori gradul de detaliere al acestora.

Membrii www.kosson.ro se angajează să folosească un limbaj adecvat. Orice abatere de la această normă (limbaj vulgar, harțuire, rasism, xenofobie, instigare la acțiuni ce încalcă legile în vigoare) afectează strict numai imaginea membrului semnatar, si nu cea a www.kosson.ro, constituind motiv pentru anularea statutului de membru al www.kosson.ro.

Siteul având conținut de popularizare și informare a publicului, ne declinam răspunderea față de eventualele încălcări ale drepturilor de autor din partea contributorilor.

Vă rugăm să ne aduceți la cunostință orice situație contrară celor mai sus menționate.

Add a comment

Subcategorii