reprezentare logo Kosson

Accelerating Science Award Program (ASAP) recunoaște persoanele care au aplicat cercetare științifică - publicată prin accesul deschis - pentru a inova în orice domeniu în beneficiul societății. Oricine poate nominaliza o persoană sau echipă. Persoanele sunt, de asemenea, libere să se autopropună.

Sponsors ASAP plos 2013

 

Despre ce este vorba

Programul ASAP acordă distincții persoanelor care au utilizat, aplicat, sau remixat cercetarea științifică - publicată prin Accesul Deschis - pentru a face o schimbare în știință, medicină, afaceri, tehnologie sau societatea ca un întreg. Propunerile de nominalizare includ persoane, echipe sau grupuri de colaboratori, cum ar fi oameni de știință, cercetători, educatori, lideri în tehnologie, antreprenori, factorii de decizie politică, propovăduitori răbdători, lucrători în domeniul sănătății publice și studenți.

 

Utilizarea în noi moduri din oricare domeniu trebuie să se bazeze pe articole de cercetare sau pe conținut publicat în regim de acces deschis înainte de 1 mai 2013 într-o revistă recunoscută de comunitarea Accesului Deschis. Dacă folosirea inovativă conduce la un rezultat științific, acesta trebuie să fie cu Acces Deschis. Vezi Regulamentul Programului pentru aceste detalii.

 

De ce

Programul ASAP caută să ridice nivelul de cunoaștere și să încurajeze utilizarea rezultatelor de cercetare - publicate în regim de Acces Deschis - în noi moduri. Programul aduce în lumină mdul în care schimbul nerestricționat al informațiilor poate conduce la avansul științelor și a medicinei în beneficiul întregii societăți. Programul ASAP aspiră, de asemenea să încurajeze o nouă generație să aplice cercetarea științifică prin intermediul Accesului Deschis.

 

Programul ASAP este sponsorizat de 24 de organizații de talie mondială care pun valoare pe impactul transformativ al rezultatelor de cercetare publicate prin intermediul Accesului Deschis pentru a extinde aria de influență a științelor și medicinei.

 

Recunoașterea

Programul ASAP va acorda trei premii de top în valoare de 30.000 de dolari fiecare. Un reprezentant pentru fiecare câștigător al premiului va beneficia de o deplasare la Washington, DC în octombrie 2013, unde va fi decernat premiul cu ocazia evenimentului anual Săptămâna Accesului Deschis, care este găzduit de SPARC și Banca Mondială. Programul ASAP va avea și Mențiuni Onorifice, care vor fi postate pe siteul programului și într-o carte portfolio distribuită online și în variantă tipărită în întreaga lume. Vezi Regulamentul Programului pentru mai multe detalii.

 

Cum faci nominalizarea

Oricine poate nominaliza o persoană sau o echipă folosind un formular online. Persoanele au libertatea de a se autonominaliza.

  • Va trebui să oferiți o explicație prin care să justificați de ce opera ar trebui recunoscută, linkuri către dovezi și informații de contact (adrese de email valide) pentru persoanele care au fost nominalizate.
  • Înainte de a finaliza introducerea datelor în formular, treceți peste Regulamentul Programului pentru a vedea cerințele de eligibilitate, precum și alte informații importante.
  • Nominalizările trebuie să fie făcute până la termenul limită. Nominalizările făcute cu întârziere sau care nu sunt complete, nu vor fi luate în considerare.

 

Un FAQ este la dispoziție.