reprezentare logo Kosson

Stimați colegi,

Sigla Accesului Deschis în România (versiune beta)Portalul dedicat Accesului Deschis în România a fost ridicat online și se află în versiune beta. Ce înseamnă acest lucru?

Avem un spațiu dedicat și o structură web dedicată pentru a disemina și dezbate cele mai interesante și fierbinți subiecte legate de Accesul Deschis și promovarea acestuia în România. Tot acest spațiu se dorește a fi o punte cu proiectele și politicile existente sau care sunt în dezbatere la nivel european și național.

Secțiunea dedicată Accesului Deschis pe nodul comunității Kosson nu-și va încheia activitatea, ci va fi ca o punte de informare cu portalul www.acces-deschis.ro.

Ce înseamnă acest lucru? 

Informația de volum care privește traduceri, articole de mari dimensiuni, studii și tot ce constituie opere de mai largă întindere, vor fi prezentate spre consultare pe www.acces-deschis.ro iar la www.kosson.ro/acces-deschis se vor trece în revistă în acord cu structura existentă deja.

Mulțumim tuturor celor care au ajutat cu idei sau au pus inimă și fie și numai o vorbă bună de încurajare. Voi sunteți nucleul acestui efort.

Ce urmează?

  • Marcarea cum se cuvine a Săptămânii Accesului Deschis care începe chiar de săptămâna viitoare,
  • Completarea conținutului și corecturile acolo unde se cere,
  • Elaborarea de materiale adaptate diferitelor paliere profesionale și niveluri de înțelegere,
  • Promovarea portalului pentru o deschidere cât mai largă a ușilor colaborării.

Dar până la împlinirea tuturor acestor lucruri, vă invităm să fiți răbdători și îngăduitori.

Vă rugăm să fiți semnatarii unui document important pentru mișcarea românească: Înțelegerea Accesului Deschis la startad.kosson.ro. Acolo unde se dorește semnarea la nivel instituțional este îndeajuns semnătura directorului și trimiterea siglei instituției pe kosson at gmail.com.

Cu drag,