reprezentare logo Kosson

Coaliția pentru datedeschise și Guvernul României, în parteneriat cu Ambasada SUA, Ambasada UK și Ambasada Olandei, vă invită pe 21-22 februarie, la Open Data Hackathon, la Facultatea de Cibernetică- ASE.

openDataDay2015Afis

Maratonul de programare sărbătorește Ziua Internațională a Datelor Deschise și își propune să reunească elevi și studenți din domeniul IT, dar și specialiști din companii de profil și inițiatori ai start-up-urilor din București, care să valorifice pe durata celor două zile datele deschise pe care le dețin instituțiile publice, găzuite de platforma guvernamentală data.gov.ro.

Totodată, la Open Data Hackathon pot participa și persoane fără cunoștințe tehnice, care pot veni cu idei de aplicații pentru cetățeni sau pot da o mână de ajutor la curățarea datelor, învățând astfel să manipuleze seturile de date.

În urma evenimentelor anterioare, au rezultat platforme care permit vizualizarea prețurilor medicamentelor, harta interactivă a mijloacelor de transport în comun (Brașov), instrumente care permit importarea de date în wikipedia: informații despre instituțiile de cultură din România.

Participarea se face prin înscrierea pe adresa http://odd15.datedeschise.ro/bucuresti/.

Veniți cu o idee, cu un prieten, cu echipa! Noi garantăm buna dispoziție și cea mai plăcută atmosferă de lucru în weekend și ne asigurăm că instrumentele create vor fi promovate către cât mai mulți oameni.