Tipărire
Părinte: Newsflash
Categorie: La zi
Accesări: 2255
LansareCatalogTipariturileVechi5 octombrie 2017 | 18.00
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – str. Londra nr.39, București

Asociația MetruCub – resurse pentru cultură și partenerii săi, Biblioteca Sfântului Sinod și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV), au plăcerea să vă invite joi, 5 octombrie, începând cu ora 18.00 la o discuție despre contribuția unei bibliografii naționale la promovarea patrimoniului scris. Evenimentul va avea loc la sediul MNHCV din str. Londra nr. 39 (București).

Cu această ocazie va fi lansat și Catalogul online al tipăriturilor românești vechi, un instrument prin care este facilitat accesul la informație actuală și de calitate despre problematica civilizației tiparului în spațiul cultural românesc. Proiectul cultural-editorial este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria  Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.
Catalogul va putea fi accesat la adresa www.tipariturivechi.ro, fiecare tipăritură beneficiind de un articol cu o prezentare similară enciclopediilor online, bazată pe o serie de descriptori specifici (anul tipăririi, număr de pagini, numele tipografului, numele gravorului etc). Catalogul va putea fi interogat pe baza acestor descriptori, astfel încât să permită ordonarea și selecția unităților relevante pentru utilizator. Site-ul integrează și un instrument de vizualizare a datelor prin intermediul unei hărţi însoţite de o linie a timpului.

Vor participa la dezbatere:

Vă rugăm să ne confirmați participarea la eveniment până cel târziu miercuri, 4 octombrie, printr-un scurt mesaj trimis la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

[Sursa este email]