reprezentare logo Kosson

TODO

Categoria backlogurilor

Pentru că este weekend și orice legat de muncă mă face să mă gândesc la o țară caldă, m-am uitat la lista de proiecte de plăcere. Și am găsit notat că trebuie să fac o instalare de LibraryBox. Am aflat că pe 29 decembrie, 2015 lansaseră o versiune actualizată și mă mâncau degetele. Deci, un stick luat de la PirateBox-ul vechi (PirateBox-ul l-am dotat cu un stick e 8 G și am actualizat firmware-ul) și am pus ddwrt-ul și peste am TP-LINK-ul meu MR3040 am pus ultima versiune de LibraryBox.

Trebuie spus din capul locului că LibraryBox este un proiect dezvoltat din codebase-ul celor de la PirateBox: https://www.piratebox.cc

DSC 0030

Pot spune că are o interfață ok, are funcționalitatea lui PirateBox, dar nu are posibilitatea de încărcare a resurselor din interfața web. Acesta este un mare minus față de proiectul original. Deci, cred că voi mai folosi mult și bine PirateBox pentru că tocmai asta era șmecheria, de fapt, să poți distribui rapid resurse între colegi... Nițel dezamăgit.

LibraryBox 2.1 2016 01 16 15 57 19

Add a comment

Pentru că am pierdut o grămadă de timp, mai exact o după-amiază întreagă, pentru a găsit configurarea optimă pentru Raspberry-ul meu într-o configurație ceva mai interesantă.

Cazul este următorul: ești într-o locație unde ai wifi și ai nevoie să dai drumu la Raspi-ul 2 propriu care este configurat ca server și vrei să colectezi ceva date sau să scrii un post de blog. Ce faci? Iaca modifici setările standard ale DHCP-ului și aia e. Numai că nu mi-a fost ușor să găsesc setarea corectă și nu înțelegeam de ce totuși aveam erori.

Bun! Acum imaginează-ți că rețeaua WIFi are un router DHCP care dă IP-uri de la 192.168.1.2 la 254. Ce setări trebuie să faci pe Raspberry 2?

 1. Verifică câți clienți DHCP instalați ai?

  			 dpkg -l | grep dhcp
  			 ii dhcpcd5     6.7.1-1+rpi1         armhf    DHCPv4, IPv6RA and DHCPv6 client with IPv4LL support
  			 ii isc-dhcp-client 4.2.2.dfsg.1-5+deb70u6    armhf    ISC DHCP client
  			 ii isc-dhcp-common 4.2.2.dfsg.1-5+deb70u6    armhf    common files used by all the isc-dhcp* packages
  		
 2. Dezinstalează instant dhcpcd5 pentru că vei fi derutat de erorile pe care le dă. Acest pachet încalecă pachetul din default

  apt-get remove dhcpcd5
 3. Configurează cu setările rețelei locale în /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf.
 4. o variantă ce configurare este cea prezentată de http://weworkweplay.com/play/automatically-connect-a-raspberry-pi-to-a-wifi-network/

Sper să vă ajute în dorința de a purta cu voi serverul web sau API-ul de test.

Add a comment

Cam ce urmează să fac

redesignAccesDeschisRo

Add a comment