reprezentare logo Kosson

Proiecte europene

scape logoDepartamentul de Informatică al Universității de Vest din Timișoara a fost partener timp de un an (2013-2014) în cadrul proiectului Scalable Preservation Environments (SCAPE), http://www.scape-project.eu, proiect co-finanțat de către Comisia Europeană printr-un grant FP7 sub tematica „Digital Libraries and digital preservation”. SCAPE, finalizat la sfârsitul lunii septembrie 2014, a abordat trei direcții de cercetare în cadrul prezervării digitale centrate în jurul conceptului de scalabilitate:
(1) dezvoltarea infrastructurii și uneltelor necesare acțiunilor de prezervare digitală scalabilă;
(2) oferirea unui cadru de lucru bazat pe workflow-uri de prezervare automatizate și
(3) integrarea acestor componente într-un sistem de planificare și monitorizare a prezervării bazat pe politici instituționale.

Rezultatele activităților de cercetare au fost validate în patru cazuri de test de mari dimensiuni din arii aplicative diferite: depozite digitale provenind din comunitatea bibliotecilor, conținut Web în cazul comunității de arhivare Web, seturi de date științifice produse de comunitățile științifice și colecții de date stocate în centre de date. Fiecare caz de test a fost selecționat pentru că evidențiază situații și provocări diferite.

Add a comment