reprezentare logo Kosson

Prezentări de proiecte

Ați fost la o conferință unde a fost prezentat un proiect? Vreți să scrieți despre acea prezentare a proiectului? aici este categoria care găzduiește astfel de materiale. Aceasta este categoria prezentărilor de proiecte care s-au făcut în cadrul diverselor evenimente sau în cazul în care prezentarea a mai multor proiecte s-a făcut sincretic într-un singură prezentare.

Am primit vestea de la domna Sorina Stanca că una din propunerile României pentru competiția LoCloud „Moștenirea mea locală” a câștigat locul doi.
Domnul Bogdan Stanciu, jurnalist, a fost invitat să participe la conferința finală a proiectului LoCloud de la Amersfoort, Olanda din 5 februarie 2016.
Câteva detalii în limba engleză găsiți la acest link către pagina de știri a proiectului LoCloud: http://www.locloud.eu/News/Winners-of-LoCloud-s-My-Local-Heritage-competition

Pentru a vă ațâța curiozitatea, vă voi da câteva detalii despre eroul nostru:

Nume: Dumitru Nistor
Loc: Năsăud
Născut: 1893
Ocupație: țăran, visător, călător, apărător al coloniei germane Tsingtao, prizonier și scriitor.
Armata: Marina Imperială Austro-Ungară, SMS Kaiserin Elisabeth
Descriere: Este prins în Marea Chinei și va fi prizonier în mânăstirea budistă Himeji apoi mutat într-un lagăr pentru prizonierii germani și austrieci de la Aonogahara din Japonia. Își încheie prizonieratul în 1919. Momentul asediului este savuros redat de Dumitru: „Asediul în jurul Tsingtao-ului au durat 41 de zile, au fost lucru cu rușine din partea Japonilor, că atâta timp au mocoșit (pierdut vremea – n.r.) pe lângă un orășel. Au venit asupra lui vreo 60.000 de soldați (…) și încă și englezi ceva 5-6.000, iară noi amărâții, de toți am fost în Tsingtao ceva 5.000, cu pisici cu tot”.

semnatura Nistor Dumitru Jurnal

Dumitru Nistor prizonier de război în Japonia Add a comment

NBS Logo eng

Biblioteca Digitală Națională a Serbiei este constituită în acord cu principiile accesului deschis la cunoaștere și informație. Materialul digitizat din colecțiile Bibliotecii Naționale a Serbiei reprezintă tezaurul public național.

 

Biblioteca Națională a Serbiei, Skerliceva 1, 11000 Belgrad
telefon 24 34 091; email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

[SURSA]

Add a comment

intalnireBrasovProiectMoldovaBergenTransilvaniaÎn perioada 11-13 aprilie 2013 Universitatea Transilvania a fost gazda întâlnirii organizată în cadrul proiectului „Dezvoltarea noilor servicii informaţionale pentru Învăţământul Economic superior din Moldova", finanţat de Fundaţia EURASIA, Norvegia, realizat în parteneriat între Biblioteca Universității din Bergen, Norvegia și Biblioteca Academiei de Studii Economice din Moldova, ASEM, Chișinău, Moldova.


Universitatea Transilvania asigură expertiză și transfer de cunoștințe în domeniul promovării Culturii informației și dezvoltarea accesului deschis la informație prin dezvoltarea depozitelor digitale informaționale. [ENG: Development of New Information Services for Moldovan Higher Economic Education]

Add a comment

Biblioteca Academiei Române a organizat vineri 12 aprilie, o întâlnire utilă tuturor specialiștilor din domeniul științelor informării. Au fost invitați Dan Matei, Institutul Național al Patrimoniului și Cristina Ioana Roiu, Documentare, Analiza si Marketing International al Bibliotecii Academiei Române.

 

vaFiMultDeMuncitDanMateiDan Matei a conturat proiectul Europeana.eu. Dincolo de aspectele care țin de istoric și de felul în care a evoluat contrucția Europeana.eu, reținem aspectele care țin de problemele de transfer a datelor către agregatori și mai departe spre Europeana. Din nefericire, adăugat celor expuse de Dan Matei, adaug că sistemul românești de biblioteci trece printr-o fază de pregătire a unei transformări: trecerea de la formatele MARC (oftat prelung), care sunt cele ale copilăriei informatice ale ILS-urilor (Sisteme Integrate de Bibliotecă), la cea a datelor legate interconectate (i.e. Linked Open Data).

 

Add a comment