reprezentare logo Kosson

Conferinte & Prezentări

Anual se desfășoară foarte multe conferințe dedicate prezervării digitale. Vom prezenta cele mai importante iar acolo unde vor fi găsite prezentări de maxim interes și este permis, le veți găsi și aici.

Afiș drepturi de autor. Întalnire Iunie 2016, Bucuresti [ANBPR, APTI, KOSSON]La data de 29 iunie, 2016 s-a dezbătut la Impact Hub reforma drepturilor de autor inițiată la nivel european. Întâlnirea a fost organizată de Asociația pentru tehnologie și internet și Asociația bibliotecarilor și bibliotecilor publice din România și a fost moderată de Bogdan Manolea (APTI).

Tematicile abordate au fost: drepturi auxiliare (ancillary copyright), dreptul la panoramă, blocarea conținutului pe criterii geografice (geoblocking).

Aceste teme sunt cele pentru care Comisia Europeană dorește să găsească o abordare armonizată la nivelul tuturor statelor membre. În acest sens, la data de 15 iunie s-a încheiat o perioadă de strângere a opiniilor tuturor celor interesați de procesul de reformă.

În sprijinul și pentru stimularea dezbaterii mai departe, a fost pregătit un formular care poate fi accesat de aici: Opinie privind reforma drepturilor de autor. Toți cei interesați sunt invitați să-și aducă contribuția.

Add a comment