reprezentare logo Kosson

Cărturarii

Cărturari de seamă ai României.

Cum ai putea merge la Sibiu fără „trage o tură” pe la muzee?! Imposibil! Iar când o faci e bine să ai niște mici rezerve financiare pentru ceea ce ai putea cumpăra pentru hrana sufletului. Pentru cei care se bucură de răcoarea unei poale de pădure sau de căldura târgului în tihna căminului, vă propun lucrarea domnului Constantin Ittu, Bibliotecar și Cercetător al Muzeului Brukenthal.

Am să vă las în compania gândurilor din introducerea lucrării și vă invit să o achiziționați pentru a descoperi încă o dată un colț al culturii românești transilvănene.

Add a comment


ImageIn 15 ianuarie 2008 se împlinesc 158 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu. Cu aceasta ocazie, Eugen Simion, fostul preşedinte al Academiei Române va lansa la sediul Bibliotecii Academiei Române 12 volume de manuscrise în care sunt prezentate şapte manuscrise inedite.

Add a comment
Image
DIMITRIE A. STURDZA-MICLAUSANU
{xtypo_dropcap}F{/xtypo_dropcap}amilia Sturdza este originară din Moldova, aflată printre boierii ţării de la începutul secolului al XV-lea, strămoşul ei Baliţa trăia sub Alexandru cel Bun. Sturdza, pârcălab la Hotin, apoi hatman, luptând contra lui Lăpuşneanu, 1555. Dumitru S., mare vornic şi fratele său Bărboi, ucişi de Ştefan Tomşa la 1615. Matei, mare vistiernic 1650. Teodor, mare Spătar al cumnatului său Ghica, în Ţara Românească, 1672. Ilie, mare paharnic, care a fost ales Domn la 1671, dar nu a primit scaunul. Sandu, mare vistiernic şi logofăt în secolul al XVIII-lea.
Add a comment